ОДРЖАН ПЕТИ БИЦИКЛИСТИЧКИ ФЕСТИВАЛ “Amazon of Europe”

APATIN DRUŠTVO VESTI

У суботу, 15. октобра 2022. у Апатину је одржан 5. по реду Бициклистички Фестивал “Amazon of Europe”, на којем је учествовало око 60 учесника из Апатина и других насеља наше Општине. Фестивал је одржан у сврху промоције успостављене и опремљене бициклистичке руте “Европски Амазон”, која пролази подручјем општине Апатин у дужини од око 60 км, као и дестинације “Европски Амазон”.

Циљ догађаја је био промовисање Бициклистичке руте “Amazon of Europe Bike Trail”, промовисање бициклизма, као и промовисање дестинације “Amazon of Europe”.

Бициклистичка рута “Amazon of Europe Bike Trail” повезује заштићена подручја природе уз реке Муру, Драву и Дунав у пет земаља: Аустрији, Словенији, Мађарској, Хрватској и Србији.

Бројни туристи и бициклисти посетили су до сада ову руту на нашем подручју и имали прилику уживати ​​у угоститељској и туристичкој понуди апатинског краја, која је своје мјесто нашла на јединственом онлајн резервационом систему – “Amazon of Europe Bike Trail Booking Center”.

Бициклирање у склопу пројеката везаних за “АоЕ” дестинацију је веома добро прихваћено код суграђана свих узраста, од оних најмлађих до пензионера, који воле своје слободно време провести у природи и дружењу. Тако је било и овог пута, где су учесници осим бициклирања прошетали шумом “Јунаковић”, посетили куглану у склопу “Бање Јунаковић”, видели “Мали Петров салаш” са бројним животињама и уживали у свој раскоши јесењих боја.

Извор: СО Апатин, Фотографије: @ciklo.ture.avanture i @ŽKK Apatin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *