АПАТИНСКИМ СРЕДЊОШКОЛЦИМА УРУЧЕНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ И ПОМОЋИ У ШКОЛОВАЊУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У великој сали општинског Кулутурног центра данас је уприличена свечана додела уговора o стипендирању и помоћи у школовању апатинским ученицима средњих школа за школску 2022./2023. годину, који знање стичу у некој од образовних установа на територији наше општине.

Председница општине Апатин, Дубравка Кораћ је поздрављајући ученике, нагласила да су они својим радом и успехом заслужили ове стипендије.

-Месечне стипендије од 5.000 динара примаће више од 100 најбољих ученика наше општине, а ми смо изузетно срећни што је тај број знатно увећан у односу на претходну годину. Поред тога, један део ђака примаће помоћ у школовању која износи 3.000 динара и она је намењена деци слабијег економског статуса, тако да ћемо на тај начин помоћи њима и њиховим родитељима. Суштина комплетне ове приче јесте да наши ученици остају да похађају апатинске средње школе, закључила је Дубравка Кораћ.

Директор Гимназије и стручне школе “Никола Тесла” из Апатина, Милан Дражић се захвалио Локалној самоуправи што и на овај начин води бригу о својим средњошколцима, који су потенцијал нашег града и поручио ученицима да се рад на крају увек исплати.

-Радује ме чињеница да се број стипендиста са прошлогодишњих 60 попео на преко 100, а посебно треба напоменути да међу онима који ће добијати новац од општине има и 40 матураната. Сума коју месечно добијате није мала и сигуран сам да ће вам много значити. Ваше је само да учите и да се трудите, а Локална самоуправа ће увек бити ту да вам помогне, поручио је Дражић.

Некадашња ученица апатинске Гимназије и успешна спортисткиња Марина Гајчин је својим млађим колегама покушала да објасни, колико је важно радити на себи, како би остварили што боље резултате.

-Рецепт за успех не постоји, али оно што могу да кажем је да треба много рада и труда, како би остварили своје амбиције. Битно је да имате планове за будућност, али пошто сте у годинама када још увек тражите себе, треба да се информишете и сазнате детаље о свим опцијама које вам се нуде. Зато треба да ослушкујете све у својој околини, од професора, преко родитеља до својих старијих другара, како би на основу њихових искустава изабрали најбољу професију за себе, казала је Марина Гајчин.

Ученици који су добили стипендије и помоћ у школовању, до 24. октобра 2022. године потписане уговоре треба да врате у своју школу, која ће их потом доставити Општинској управи. Малолетни ученици немају право да потпишу уговор, већ уместо њих то могу учинити родитељ или законски заступник.

Сви који су остварили право на стипендију или помоћ у школовању, прописани месечни износ ће примати десет месеци, односно за период од 01. септембра ове, закључно са 30. јуном наредне године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *