ОДРЖАН КОНЦЕРТ ДВА ДЕЧИЈА ХОРА – РАСПЕВАНИ „РАДОСТ“ И „ШАРЕНИ ВОКАЛИ“

APATIN SOMBOR VESTI

У Великој сали Културнога центра одржан је концерт два дечија хора. Публици су се представили апатински Мали хор „Радост“ и сомборски Градски дечији хор „Шарени вокали“. Присутни су уживали у дечијим гласовима, а празничну атмосферу употпунио је и први снег који је пао.

– Сада, када је све прошло, могу да кажем да сам задовољан. Био сам нервозан да ли ћемо све успети организовати, али на крају је све испало одлично. Деца су увек расположена за певање тако да им никада није проблем да наступе и са њима је задовољство радити, каже Јосип Чапо, диригент и оснивач Малог хора „Радост“.

Своје представљање апатинској публици, као гости Малог хора, имали су чланови сомборских „Шарених вокала“. Показали су таленат кроз изведбе дечијих, углавном новогодишњих песама, на српском и неколико страних језика.

– Имали смо мало дужу паузу у раду јер сам још увек на породиљском одсуству, али смо одсептембра наставили са пробама. Време је вироза па смо стигли у мањем бројунего што „Шарени вокали“ имају чланова, али смо успели да одржимо квалитет нанивоу. Морам похвалити вашу салу Културног центра, Сомбор је нема, а то јеуправо простор у коме деца треба да вежбају. Данашње време намеће неки новистил рада, тако да ми радимо на музичку матрицу, али без обзира на то децаморају да се чују. Акустика сале Културног центра је идеална за рад хора. Надамосе да ћемо вас поново посетити, изјавила је диригент Марија Хајнал.

Своје време на концерту добили су и бивши чланови Хорића, Зорана Мрђа и Јовица Десница, ученици осмог разреда и Дарко Ђурђевић и Ема Ђорђевић, бивши ученици ОШ „Жарко Зрењанин“, данас средњошколци.

– Данас нема пуно простора за наступе ове талентоване деце. Дао сам им слободу да певају своје омиљене песме, јер је увек проблем пронаћи програм који је занимљив деци млађег узраста и тинејџерима. Тинејџери нису за песме за одрасле,а нису више ни за дечије. Хор Шарени вокали“ имају леп ауторски програм који раде, па немају проблем да саставе програм за концерт. И ми смо на том путу, радимо ауторске ствари. Извели смо две композиције за  које је тект написао Златко Васић, музички аранжман урадио Душко Мешинковски, а ја сам компоновао музику. Имали смо иједну песму коју смо посветили свом граду за коју је текст написао Душан Штетић, рекао је Јосип Чапо.

Мали Хор „Радост“ недавно је гостовао у ПУ „Пчелици“ и одушевио малишане вртића песмама.Како је рекао Јосип Чапо, већ тада су научили рефрене њихових ауторских песмамаи радо се одазвали позиву за учешће на концерту. Певали су заједно са Малимхором и приредили публици право уживање.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *