АПАТИН СЕ ОПРОСТИО ОД ЖИKЕ

APATIN HRONIKA SOMBOR VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Др Живорад Жика Смиљанић сахрањен је данас на новом гробљу у Апатину. У присуству породице, најближих пријатеља, колега и сарадника као и бројних грађана данас је на на посљедњи починак испраћен бивши председник општине Апатин и некадашњи председник Скупштине Аутономне покрајине Војводине, те дугогодишњи члан и оснивач Социјалистичке партије Србије.

Од Смиљанића су се опраштали многобројни грађани и личности из политичког и јавног живота.

У великој сали Kултурног центра у Апатину одржан је Kомеморативни скуп посвећен сећању на др Живорада Смиљанића. Један од говорника био је Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, Смиљанићев страначки колега и пријатељ, који је рекао да је Смиљанић својим радом и резултатима оставио дубок траг и дела која говоре више од речи.

Сахрани су присуствовали Душан Бајатовић председник Покрајинског одбора СПС, чланови Главног одбора СПС, руководство општине Апатин, као и бројни представници политичких партија који су дошли да одају пошту лидеру апатинских социјалиста.

Др Живорад Смиљанић је преминуо 14. децембра, у Новом Саду у 76. години. Остаће упамћен као дугогодишњи председник општине Апатин, оснивач Социјалистичке партије Србије, бивши председник Скупштине Аутономне покрајине Војводине, те покрајински и републички посланик.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.