ODGOVOR “DELIJA” U VIDU LINIJE ŽIVOTA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Navijačka ljubav na Balkanu je neobjašnjiva, ogromna i običnom svetu ponekad neshvatljiva. Mnoge navijačke grupe često ističu da tamo gde prestaje racionalno i zdravorazumsko, gde prestaje logika, počinje ljubav prema omiljenim fudbalskim bojama. Veliki broj ulica, bulevara, parkova i stambenih objekata širom Srbije svedoče o fanatičnosti navijača pre svega dva najpopularnija kluba u našoj zemlji Crvene zvezde i Partizana, koju iskazuju crtanjem pravih malih umetničkih dela, bilo da su to parole, stihovi pesama sa Severa i Juga, simboli grupa, likovi sportskih heroja i slično. Ulice Apatina takođe svedoče o tome.

Sredinom maja na poziv apatinskih Grobara akademski slikar i poznati muralista, Milan Milosavljević – Deroks oslikao je zid objekta Direkcije za izgradnju u ulici Duška Trifunovića. Na zidu se nalaze legende FK Partizan, sadašnji kapiten Saša Ilić i nekadašnji ljubimac crno-belog Juga, Dragan Mance, koji je u 23. godini tragično izgubio život davne 1985.

Inicijativa je potekla od akcije Grobaskog treš romantizma i grupe JNA, a ideju oslikavanja murala u Apatinu je pokrenula grupa partizanovih navijača Grobari Apatin.

Malo više od mesec dana nakon toga, tačnije na Vidovdan 28. juna apatinske Delije oslikale su amfiteatar gradskog parka u crveno-bele boje, ispirisani logom pod nazivom Naša linija života. Kako saznajemo sredstva su kao i uvek do sada sami prikupili, bez ičije pomoći, a ostali su tajanstveni po pitanju narednih akcija. Iako ne vole to da ističu saznali smo i da su prethodnih godina bili učesnici mnogih humanitarnih akcija kao i da je veliki broj članova učestvovao u dobrovoljnom davanju krvi.

unnamed6 unnamed8 unnamed9 unnamed15 unnamed20