ОДБОРНИЦИ ПОДРЖАЛИ ПРОДУЖЕЊЕ УГОВОРА СА БИОНЕКСОМ

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA VESTI

Одборници Скупштине општине Апатин подржали су предлог одлуке о продужењу уговора између општине Апатин и предузећа „Бионекс“ Апатин. ЗА је гласало 14 од двадесет присутних одборника, троје је гласало против, а три члана локалног парламента су била уздржана.

Одлуком о потписивању анекса уговора, инвеститору је продужен рок како би кренуо у реализацију пројекта, а избегнута је и ситуација у којој “Бионекс” због неиспуњења уговорних обавеза губи аванс од 32.157.950, динара које је уплатио на име куповине земљишта у апатинској Слободној зони.

Kако су у ранијој расправи најавили, представници опозиције нису подржали продужење уговора са предузећем “Бионекс” које у Апатину планира подизање рециклажног центра, а који би се пластиком снабдевао из земаља Европске уније.

Поред одборника Перице Попића (НСП), Милорада Мрђе (СРС) и Жељка Иконића (ПОКС) који су били против наставка сарадње, суздржаност у вези овог пројекта су изразили чланови одборничке групе СПС Милош Ђерић и Весна Павловић као и Стеван Жужић одборник из редова владајуће коалиције (СНС) који одлуку о потписивању анекса уговора такође није подржао.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *