ОДБОЈКАШИЦЕ АПАТИНА ВИЦЕШАМПИОНКЕ ПРВЕ ЛИГЕ СЕВЕР

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Апатинске одбојкашице победом су завршиле још једну успешну сезону. Оне су у последњем колу плеј-офа у Сомбору победиле екипу “CVS Elbraco Technoland” са 3:0 у сетовима (25:19, 25:22, и 25:20).

Ово је била пета победа за ОК” Апатин” у шест одиграних кола плеј-офа мини лиге за првака Прве лиге север. Апатинке су сезону завршиле као вицешампионке, на високом другом месту на табели. Нова одбојкашка правила у бодовном систему, донела су и несвакидашњу ситуацију, попут ове где другопласирана екипа ОК “Апатин” има исти скор победа и пораза, као екипа ЖОК “Врбаса”, која је нови првак лиге.

Нови правилник Одбојкашког савеза Србије налаже да је екипа која има највише победа првак лиге, а у случају да две екипе имају исти број победа, гледа се број освојених бодова. Победа од 3:2 у сетовима доноси 2 бода победничкој екипи, а 1 бод пораженој екипи, док победа од 3:1 и 3:0, доноси 3 бода победничкој екипи, а 0 бодова пораженој екипи.

Апатин је био најуспешнија екипа у плеј-офу, где је у оба сусрета савладао екипу “Врбаса”. У сезону 2020/2021 Апатинке су ушле са доста подмлађеним тимом и до задњег кола биле у ситуацији да се боре за победнички пехар. Повреде Јелене Дизије, која је три месеца била ван терена и Мелинде Зорић су свакако оставиле трага на игру Апатина у другом делу сезоне.

Апатинке су освојиле укупно 40 бодова и доживеле свега четири пораза током целе сезоне и плеј-офа. У клубу истичу да су поносни нна свих 18 играчица које су биле у првом тиму ове сезоне.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *