EUFORIJA OKO NAGRADNE IGRE “UZMI RAČUN I POBEDI” NE JENJAVA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Euforija oko nagradne igre „Uzmi fiskalni račun i pobedi“, čiji je cilj motivisanje građana da se uključe u borbu protiv sive ekonomije i podigne poreski moral još uvek ne jenjava, kako u našem gradu tako i po pisanjima medija ni u celoj zemlji.

Godina borbe protiv sive ekonomije je edukativna kampanja koju je pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om i društveno odgovornim kompanijama okupljenim u Savezu za fer konkurenciju, a okosnicu kampanje, koja će trajati tokom 2017. i 2018. godine, čine nagradna igra “Uzmi račun i pobedi” i takmičenje opština i gradova.

Kako kažu nadležni,  koverte za ovu nagradnu igru štampaju se u tri smene u jedinici „Pošta Srbije“ pod nazivom „Hibridna pošta“.

Goran Đerić, direktor za funkcije usluga “Pošta Srbije” novinarima Blica je rekao da je u proizvodnji napravljeno oko 2,4 miliona koverata.

– Ljudi su dolazili uzimali više koverata, a pitanje je koliko su poslali. Iz tog razloga, kako nagradna igra ne bi bila obesmišljena, odlučeno je da se daju maksimalno tri koverte dnevno po osobi, naglasio je Đerić.

U apatinskoj Pošti, kako nezvanično saznajemo, koverte su stigle jutros, a svaki sugrađanin može da dobije po jednom dolasku dve do tri koverte.

Kako je za naš sajt rekla Apatinka N. V. ona i njeni članovi porodice prvi put učestvuju u nekoj od nagradnih igara:

-Ovo je prvi put da “igramo na sreću”, pa šta bude, do sada smo poslali tri koverte, upravo sam uzela još jedan koverat za četvrtog člana porodice. Nekako smo sigurni da ćemo osvojiti jednu od nagrada, makar simboličnu, unapred se radujemo, samouverena je N. V.

Na ulazu u Poštu sreli smo našu sugrađanku koja ima četiri unučeta i jedno praunuče. G.N je pomalo razočarana zato što nagradnu igru mogu igrati samo punoletna lica:

-Dva unučeta su mi punoletna dva nisu, a rado bih da koverte potpišem njihovim imenom i prezimenom i odigram nagradnu igru umesto njih. Raduje me pomisao da bi mogli nešto da osvoje, a o glavnoj nagradi tj.stanu se ne usuđujem ni da maštam, kaže apatinska baka G.N.

Ministarstvo podseća da za dodatne informacije o nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, građani mogu pozvati broj telefona 011/3620-146, svakog radnog dana od 12 do 15 sati, ili poslati pitanje na mejl adresu uzmiracun@mduls.gov.rs.

Sve informacije o nagradnoj igri, nalaze se na adresi: www.uzmiracun.rs .