OD SUTRA SERIJA KONCERATA MLADOG APATINSKOG PIJANISTE UGLJEŠE BRKLJAČA

APATIN KULTURA VESTI

Solističkim koncertom, koji će sutra održati u koncertnoj sali Osnovne muzičke škole “Stevan Hristić”, talentovani apatinski pijanista, Uglješa Brkljač, počinje seriju koncerata planiranih za narednih 10 dana.

Brkljač će na koncertu, čiji je početak zakazan za 19 sati, izvesti dela: Baha, Mocarta, Lista i Pulena.

On će u četvrtak, 6. juna, održati koncert u multimedijalnom centru novosadske Akademije umetnosti, a 10. juna zakazan je solistički koncert u Skupštini grada Beograda.

Uglješa je rođen 1993. godine u Apatinu, gde je završio Osnovnu muzičku školu. Srednju muzičku školu “Petar Konjović” završio je prošle godine sa odličnim uspehom i kao učenik generacije, a prvu godinu osnovnih akademskih studija klavira na Akademiji umetnosti upisao je školske 2012/2013. godine u klasi profesora Ratimira Martinovića. Nosilac je diplome “Vuk Karadžić”.

Uglješa je učestvovao na mnogobrojnim republičkim i međunarodnim takmičenjima, gde je postizao vrlo zapažene rezultate, a do sada je osvojio čak 19 prvih mesta, 4 druge i dve treće nagrade.

Dobitnik je Oktobarske nagrade iz oblasti kulture 2011. godine, a godinu dana ranije proglašen je za kulturnu ličnost Apatina.

Uglješa Brkljač svirao je kao gost, ispred Srbije, u Moskvi 2011. godine na otvaranju Boljšoj teatra.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *