ОД СУТРА ПОЧИЊЕ СА РАДОМ КАМЕРА ЗА КОНТРОЛУ САОБРАЋАЈА У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Прва аутоматска камера и радар за мерење брзине у нашем граду од сутра 6. јуна креће са радом! Како радио Дунав сазнаје, након пробног рада који је трајао више од пола године, камера на самом уласку у Апатин из правца Сомбора, сутра пролази технички пријем и прелази у функционални рад.

Како је речено, камера ће првенствено бележити недозвољену брзину кретања као и то да ли је возило регистровано.

Прекршаји за прекорачења брзине ће бити аутоматски обрађивани, а на кућну адресу власнику возила стизаће позив за изјашњавање. На фотографијама ће бити познато време прекршаја и ко је управљао возилом. Радар ће пратити пролазак возила у оба правца.

На овој деоници дозвољена брзина кретања је 50 километара на час, а у зависности од прекорачења брзине, новчане казне се крећу од 3.000 до 10.000 динара. За драстично прекорачење брзине, неодговорни возачи правду ће тражити код судије за прекршаје.

Да ће камера имати “посла” говори податак из контролног рада који је спроведен у последњих 24 часа, када је забележено 600 случајева прекорачења брзине на овој деоници.

Поред ове камере, у плану је постављање још једне, на кружном току код Бање Јунаковић која која ће пратити саобраћај између Свилојева и Апатина.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *