ОД КАЗНИ КУПИЛИ ПОЛИЦИЈИ ОПРЕМУ

APATIN DRUŠTVO VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Заменик градоначелнице Сомбора Антонио Ратковић, уједно и председник Савета за безбедност саобраћаја града, уручио је опрему за детектовање алкохола и опојних дрога код возача Одељењу саобраћајне полиције ПУ Сомбор. Реч је сету дрога- тесту са апаратом и пет  алкометара, у вредности око 1.200.000 динара,речено је том приликом у Скупштини града. Опрема је финансирана  од наплаћених казни несавесним возачима.

 По концепту „Небезбедни финансирају безбедност саобраћаја“ од 30 одсто средстава која припадају локалној самоуправи од наплате казни, локална самоуправа је одлучила да набавља опрему саобраћајној полицији.

 Саша Дмитрашиновић, начелник ПУ Сомбор, истакао је да ће помоћу ове опреме коју су добили подићи на већи ниво безбедност саобраћаја како у граду тако и насељима.

Милан Глумац, начелник Одељења саобраћајне полиције, каже  да се на овај начин ПУ у Сомбору сврстала у најјаче полицијске управе у Србији,те да ће технички бити опремљени да адекватно одговоре на различите ситуације на терену.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *