ОД ЈУЛА ЈЕФТИНИЈИ ПРИКЉУЧАК ЗА ГАС! УМЕСТО 1.500, ЦЕНА ЋЕ БИТИ 780 ЕВРА

EKONOMIJA IZBOR IZ ŠTAMPE SRBIJA VESTI

Сва домаћинства у Србији која желе да уведу гас од 1. јула моћи ће то да учине по повољнијим условима, јер је “Србијагас” одлучио да домаћинствима смањи цену прикључка, уз могућност отплате у ратама.

Цена прикључка ће од 1. јула бити смањена на 780 евра са ПДВ-ом и моћи ће да се отплати на рате три године без камате, у оквиру месечног рачуна. За прикључење на гас сада се плаћа од 1.000 до 1.500 евра.

Стручњаци указују да веће коришћење гаса, осим енергетске, доноси и економску, али и еколошку корист.

Војислав Вулетић из Удружења за гас Србије каже да је гас најефтиније гориво и да су уређаји за коришћење природног гаса тако направљени да имају висок степен искоришћења, па је самим тим мања и потрошња.

-У Србији се врло касно почело са коршћењем гаса и сада свега око 300.000 домаћинстава користи тај енергент, што је у односу на европске земље јако мали број – каже Вулетић и додаје да је свуда у свету коришћење гаса најефтиније за широку потрошњу и да влада велика заинтерсованост држава да се гас што више користи.

Вулетић као пример наводи Италију где је грађанима омогућено да бесплатно добију прикључак на гас.

Што се тиче гасне мреже, само шест округа у Србији је потпуно гасификовано. Очекује се да ће гасовод “Балкански ток” убрзати и гасификацију земље. (Курир)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *