ПРЕТХОДНЕ НЕДЕЉЕ У АПАТИНУ ЕВИДЕНТИРАНЕ ДВЕ САОБРАЋАЈКЕ

APATIN HRONIKA VESTI

У току претходне недеље на подручју Полицијске управе у Сомбору евидентирано је 15 саобраћајних незгода, у којима су две особе задобиле тешке и седам особа лаке телесне повреде. Због вожње под дејством алкохола задржана су четири и због насилничке вожње три возача.

На територији града Сомбора евидентирано је шест саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила тешке и једна особа лаке телесне повреде. Због вожње под дејством алкохола задржана су два возача и два због насилничке вожње.

На подручју општине Апатин евидентиране су две саобраћајне незгоде, у којима је једна особа задобила лаке телесне повреде.

На подручју општине Оџаци евидентиране су три саобраћајне незгоде у којима су четири особе задобиле лаке телесне повреде. Два возача су задржана због вожње под дејством алкохола.

На подручју општине Кула евидентиране су четири саобраћајне незгоде у којима је једна особа задобила тешке и једна особа лаке телесне повреде. Због насилничке вожње задржан је један возач.

Најчешћи узрок саобраћајних незгода je неприлагођена брзина кретања.

У поменутом периоду написанa су 63 захтева за покретање прекршајног поступка и издатo је 415 прекршајних налога.

Подсећамо да је у току међународна акција појачане контроле саобраћаја која је усмерена на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци. Саобраћајна полиција ће у оквиру акције која траје до 11. децембра, на путевима у Србији сваког дана ангажовати све расположиве алкометарске уређаје, као и уређаје за контролу присуства психоактивних супстанци у организму. Из Министарства унутрашњих послова, поводом предстојећих слава и празника апелују на све грађане да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *