ОД ДАНАС МОГУ ДА РАДЕ КЛАДИОНИЦЕ МАЊЕ OД 400 КВАДРАТА

DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Сви који се баве играма на срећу могу од данас да наставе да раде, али само у објектима чија површина није већа од 400 квадратних метара и под условом да примењују све превентивне мере које се односе на спречавање ширења корона вируса и осигурава безбедност запослених и корисника услуга.

У одлуци објављеној у Службеном гласнику прецизира се да у просторији мора бити ограничен број лица, да се мора поштовати стална социјална дистанца, односно међусобно растојање између два лица од најмање два метра.

У случају мањег растојања, мора се обезбедити стаклена, пластична или слична баријера, а обавезна је дезинфекција просторија, подова, мобилијара, машина, алата и уређаја за рад после пружене услуге сваком појединачном кориснику.

Такође, обавезна је употреба заштитних средстава, односно маски и рукавица, како од стране запослених тако и од корисника услуга.

Није дозвољено послуживања хране, односно пића, а власници казина, кладионица и других места где се приређују игре на срећу морају да донесу посебан план примене мера, као саставни део акта о процени ризика који се доноси у складу са законом и прописима из области безбедности и здравља на раду.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *