Najnovije vesti
Početna » DRUŠTVO » OD 1. SEPTEMBRA ELEKTRONSKI DNEVNICI U SVIM ŠKOLAMA
OD 1. SEPTEMBRA ELEKTRONSKI DNEVNICI U SVIM ŠKOLAMA

OD 1. SEPTEMBRA ELEKTRONSKI DNEVNICI U SVIM ŠKOLAMA

Od 1. septembra upotreba elektronskih dnevnika biće obavezna u svim školama u Srbiji, najavio je danas rukovodilac projekta “eProsveta” Ministarstva prosvete, Bojan Radić.

“Od 2006. godine je bilo pokušaja uvođenja elektronskih dnevnika, ali tek sad je to zaživelo zahvaljujući nastavnicima koji su prihvatili da rade na takav način. Od 1. septembra upotreba elektronskih dnevnika biće obavezna u svim školama u Srbiji”, rekao je Radić.

On je naveo i da su obezbedjeni “ruteri s 4G internetom” za 25 osnovnih škola u okolini Sremske Mitrovice, Čajetine, Požege, Preševa i drugih mesta.

To je obavljeno u okviru digitalizacije i radi digitalnog opismenjavanja učenika, uz uvođenje informatike i računarstva kao obaveznog predmeta u osnovnim školama, zatim zbog elektronskog dnevnika, a i zbog uvođenja digitalnog nastavnog materijala.

Autor: Beta

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top