ОБЈАВЉЕНА „ЦРНА ЛИСТА“ ОНЛАЈН ТРГОВАЦА У СРБИЈИ

IZBOR IZ ŠTAMPE SRBIJA VESTI

Удружење за заштиту потрошача Војводине и Национална организација потрошача Србије објавили су „црну листу“ онлајн трговаца, за које је провером утврђено да не послују у складу са прописима. Листа је доступна ОВДЕ.

Број потрошача који се јављају потрошачким организацијама због куповине путем друштвених мрежа од нерегистрованих продаваца свакодневно расте, а нажалост, у оваквој ситуацији, одредбе Закона о заштити потрошача нису примењиве.

Потрошачке организације нису у могућности да поступају, нити да пруже адекватне правне савете, изузев да потрошаче упуте на самостални судски поступак, наводи се у саопштењу.

Ове две организације провериле су одређени броја трговаца на друштвеној мрежи Фејсбук и утврдиле списак оних за које се сумња да не послују у складу са прописима.

„Важно је напоменути да листа није коначна, не представља репрезентативни узорак по питању броја трговаца „на црно“, нити представља листу трговаца на које потрошачи најчешће изјављују приговоре“, наводи се у саопштењу. (FoNet)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.