Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » OBELEŽEN DAN ROĐENJA NIKOLE TESLE I DAN NAUKE
OBELEŽEN DAN ROĐENJA NIKOLE TESLE I DAN NAUKE

OBELEŽEN DAN ROĐENJA NIKOLE TESLE I DAN NAUKE

Poštovaoci lika i dela velikog naučnika Nikole Tesle okupili su se danas na Trgu koji nosi njegovo ime u Apatinu, kako bi položili cveće i vence.

Današnji dan, 10. jul, dan je kada se Tesla radio i ujedno se obeležava kao Dan nauke u Republici Srbiji.

Vence i cveće na spomenik Nikole Tesle u Apatinu položili su predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom opštine Milanom Škrbićem, predstavnici Udruženja boraca i 6. Ličke proleterske divizije ,,Nikola Tesla” iz Beograda, predstavnici ZUL ,,Nikola Tesla” iz Apatina, SUBNOR-a, kao i predstavnici ostalih kulturnih, društvenih i političkih organizacija apatinske opštine.

Nakon odavanja pošte našem velikanu Nikoli Tesli, svi prisutni su se uputili u veliku salu Opštinskog kulturnog centra gde je prikazana projekcija ruskog filma ,,Zraci smrti”, a koji je posvećen Tesli.

sdr

 

Autor: Radio Dunav

Radio Dunav Apatin 98.7 Mhz

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top