У АПАТИНУ ДО ДАНАС ВАКЦИНИСАНО 708 ГРАЂАНА – БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У ПАДУ (52)

APATIN DRUŠTVO VESTI

Eпидемиолошкa ситуацијa у општини Апатин је све боља, а у Дому здравља је почела и вакцинација грађана. Помоћница директора апатинског Дома здравља Бранке Бајић је рекла да тренутно има 52 активна случаја.

-На данашњи дан у општини Апатин имамо 52 особе које су заражене вирусом Ковид-19. Полако пада број оболелих и сматрамо да је то сада под контролом, али и даље морамо бити обазриви и поштовати прописане епидемиолошке мере.

Вакцинација у апатинском Дому здравља је почела прошле среде, а према речима Бранке Бајић, до данас је вакцинисано 708 грађана.

-Кренули смо са вакцинацијом у среду, као и остатак државе и до сада је вакцину примило 708 грађана општине Апатин. Пацијенте вакцинишемо кинеском вакцином “Синофарм”, а заинтересовани се могу пријавити преко портла е-Управа или телефоном на број 0800/222-334. Грађани након пријаве за три до четири дана добијају СМС поруку са термином вакцинације, и треба да дођу у тачно заказано време, објаснила је Бранка Бајић и нагласила да заинтересовани за вакцинацију не могу да се пријаве у Дому здравља.

Она је изјавила да у Апатину до сада није било особа које су након имунизације имале нус појаве и реакције на вакцину.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *