ФАРКАШ: АПАТИН ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ У ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Општину Апатин је на позив апатинског Центра за социјални рад данас посетио Армин Фаркаш, заменик покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова. Он је најпре у просторијама Центра за социјални рад обавио састанак за запосленима, а потом је обишао и Дневни боравак са сензорном собом. Након посете, Фаркаш је изјавио да Апатинци у Центру за социјални рад имају изузетно квалитетан сервис.

-Имао сам прилику да се упознам са колективом апатинског Центра за социјални рад и сматрам да је тим ове установе спој искуства и младих људи, у којем има много енергије и мислим да одлично обављају своје задатке. Данас сам имао прилику да видим изузетно велики степен развијености локалних услуга, поред оних основних који један Центар за социјални рад иначе пружа. Покривен је широк спектар корисника социјалне заштите, тако да упућујем све похвале апатинском Центру за социјални рад који је пример добре праксе у области којом се бави, закључио је Фаркаш.

Николина Сучевић, директорка Центра за социјални рад у Апатину је рекла да је ова посета осмишљена тако да се кроз њу афирмишу нове услуге које је ова установа почела да пружа, а за које Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова зна од раније.

-То су пре свега услуге додатне подршке за децу која имају тешкоће у развоју, јер је то кренуло прво као неки пилот пројекат и испробавање како би та услуга заживела код нас. У прва три месеца смо имали 39 захтева за коришћење поменуте услуге и то је негде оправдало средства која су уложена, али и издвајања локалне самоуправе. Ова идеја се и даље развија и нећемо стати на овоме, јер је замисао да ово постане један центар за рану превенцију, скрининг и интервенцију, где ће подршку имати пре свега деца, али и њихови родитељи, објаснила је Николина Суевић.

Она је изразила задовољство што је Секретаријат препознао општину Апатин као пример добре праксе поступања Центра за социјални рад и уопште обухвата социјалне заштите.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *