NSZ OBJAVILA DVA JAVNA POZIVA NAMENJENA NEZAPOSLENIM LICIMA ROMSKE NACIONALNOSTI

APATIN EKONOMIJA VESTI

Nacionalna služba za zapošljavanje je objavila dva javna poziva namenjena nezaposlenim licima romske nacionalnosti:

1. Javni poziv nezaposlenim licima romske nacionalnosti za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2013. godini.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenom licu u jednokratnom iznosu od 160.000,00 dinara, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva ili privrednog društva, ukoliko osnivač u njemu zasniva radni odnos. Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci.

2. Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za otvaranje novih radnih mesta za zapošljavanje nezaposlenih lica romske nacionalnosti u 2013. godini.

Subvencija za otvaranje novih radnih mesta odobrava se poslodavcima u privatnom sektoru, radi zapošljavanja nezaposlenih lica romske nacionalnosti, koja se vode na evidenciji nezaposlenih lica Nacionalne službe za zapošljavanje. Subvencija se odobrava u jednokratnom iznosu, poslodavcima koji zapošljavaju do 19 nezaposlenih lica romske nacionalnosti. Visina subvencije zavisi od razvijenosti opštine u kojoj je sedište poslodavca ili u kojoj poslodavac ima registrovanu organizacionu jedinicu, kao i od broja lica koja se zapošljavaju i to: 100.000,00 dinara po licu u prvoj i drugoj grupi opština (Sombor, Apatin i Kula) i 200.000,00 dinara po licu u trećoj grupi opština (Odžaci).

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe za zapošljavanje, preko Pozivnog centra Nacionalne službe, telefon: 0800-300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs

Rok za podnošenje zahteva sa biznis planom je 31.05.2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *