НОВА СТОМАТОЛОШКА ОПРЕМА ЗА ЛЕПШИ ОСМЕХ НАШИХ НАЈМЛАЂИХ СУГРАЂАНА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Стоматолошка служба Дома здравља, одељење ортодонције од јуче је опремљена најсавременијом стоматолошком опремом, столицом која је последњи пут замењена пре тридесет година. Ово одељење апатинског Дома здравља своје услуге пружа нашим најмалађим суграђанима, значајном броју деце, од којих је тренутно 430 на терепији, а на годишњем нивоу на овом одељењу се направи 250 ортодонтских апарата.

Др Kсеније Бодловић Чанковић каже да ће новом стоматолошком опремом на овом одељењу бити значајно олакшан рад са пацијентима, а здравствена услуга побољшана.

-Успели смо да заменимо стару стоматолошку столицу која је произведена 1988. године и већ неко време није могла адекватно и поуздано да омогући несметан рад. Поступак набавке нове столице у потпуности је финансирала локална самоуправа која је показала пуно разумевање за потребе наше ординације, каже др Чанковић Бодловић.

Поред набавке нове опреме, на иницијативу др Бодловић Чанковић у протеклом периоду урађена је и реконструкција ентеријера. Одељење ортодонције у Дому здравља пружа здравствену заштиту деци из свих насељених места општине Апатин, значајаном броју малишана из ЗБО, а обављају и услуге из дечије превентивне стоматологије.
Вредност нове стоматолошке опреме је преко 400 000 динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *