800 ДЕЧАКА НА МЕЋУНАРОДНОМ ФУДБАЛСКОМ ТУРНИРУ “ОФК МЛАДОСТ АПАТИН КУП”

APATIN FUDBAL SOMBOR SPORT VESTI

На трећем Међународном турниру „ОФK Младост Апатин КУП“ који је данас одржан у Апатину, учествовало је око 800 дечака из Србије и региона, узраста од 2008. до 2014. годишта. Према речима Страхиње Делића координатор омладинске школе “ОФК Младост” и организатора турнира одзив екипа је био више него одличан.

-Направили смо 10 терена за 7 узрасних категорија, што је заиста реткост да видимо на турнирима широм целе Војводине, па чак и Србије. Сви знамо колико је битно за један град и за општину да се представи на тако један леп начин, тако што доведе 65 екипа у седам узрасних категорија, где укупно има око 800 деце, а рачунајући тренере и представнике клубова, можемо слободно рећи да ту има чак и 1.000 људи, тј. посетилаца и гостију на овом турниру, каже Страхиња Делић.

Поред младих фудбалера из Србије, учешће на турниру су узели и гости из Републике Српске, а организатор је нарочито задовољство изразио доласком деце из Косовске Митровице, њих око стотину, који су, захваљујући родитељима домаћих фудбалера, остали ноћити у нашем граду, учвршћујући на тај начин своја пријатељства са другарима из Апатина.

Са децом и тренерима из Косовске Митровице, у Апатин је дошао и Александар Спирић, председник Привременог органа ове општине, кога је у згради локалне самоуправе угостила председница општине Апатин, Дубравка Кораћ.

Желим да изразим велику захвалност грађанима Апатина, који су
отворили, условно речено, своја срца и, пре свега, врата својих домова, и угостили малишане којима ће остати та трајна и нераскидива пријатељства и веза, али ми ћемо сигурно у наредном периоду што се тиче општине Косовска Митровица са сигурношћу одлучити на братимљење са овом општином
. Сматрам да пограничне општине у овом моменту треба да јачају више него икад и да буду блиске, али сигурно да ћемо наставити то да кроз неки наредни период дође до те реализације која ће засигурно бити ти мостови спајања, јединства и боље будућности за све нас, изјавио је Спирић.

Према речима Дубравке Кораћ, председнице општине Апатин, Омладински фудбалски клуб „Младост“ био је на висини задатка и одрадио сјајан посао везано за организацију овако великог турнира, а долазак представника Косовске Митровице први је корак ка будућој сарадњи ове две општине.

Ови разговори и наш данашњи састанак ће, надам се, водити будућој дубљој сарадњи две општине, не само у области спорта, већ и у многим другим областима. Заиста, као што је и мој колега рекао, ми имамо много тема, много интересантних области за сарадњу, такође
смо пограничне области и мислим да ћемо заиста направити неке лепе резултате за обе општине, поручила је председница Кораћ.

Ј.К

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *