MARIANA POBEDNICA SOMBORSKOG POLUMARATONA, ĐURO DOTRČAO DRUGI

APATIN OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT VESTI

Sombor je 15. maja 2016. godine, bio domaćin 37. izdanja Somborskog polumaratona, najstarijeg polumaratona u Srbiji, koji je okupio preko 400 trkača iz desetak zemalja.

Članovi Atletskog kluba Apatin uzeli su učešće u organizacionom i takmičarskom delu manifestacije i pružili podršku naporima organizatora da takmičenje protekne na najvišem nivou.

U takmičarskom delu u polumaratonskoj trci na 21 kilometar i 97 metara, veliki uspeh ostvarila je Mariana Čegar Lukić koja je ostvarila pobedu u ženskoj konkurenciji ispred Nore Trklje iz AK Crvena Zvezda i Aleksandre Marinkov iz Dinama iz Pančeva. Mariana je rekorder po pobedama na Somborskom polumaratonu, pored Mariane u trci su nastupile i Snežana Milošević koja je zauzela peto mesto ukupno i prvo mesto u starosnoj kategoriji, Katarina Popov koja je uspešno završila trku.

U muškoj kategoriji u polumaratonskoj trci drugo mesto je osvojio Đuro Borbelj iza Miloša Dajevića člana AK Cerski junaci iz Beograda, a isped Miroslava Markovića iz AK Smederevo, izuzetno dobre rezultate uz popravljanje ličnih rekorda ostvarili su i ostali članovi AK Apatin, Predrag Knežević, Aleksandar Štajfer, Aleksandar Zdravković, dobar rezultat ostvario je i Zoran Radičanin.

U polumaratonskoj trci nastupili su i ostavrili lične rekorde apatinski rekreativci Srđan Horti i Jelena Vojvodić.

U trci na 4,5 kilomatara koja je održana u okviru polumaratonske trke, nastupilo je pet članova AK Apatin, treće mesto ostvario je Damir Stojanov, petoplasirani je bio Aleksandar Bojović, dok su solidne rezultate ostvarili Tihamer Sirak, Bojana Vein i Nataša Martinović.

Pobedničko postolje žene Mariana u sredini Pobednici u muškoj konkurenciji, Djuro Borbelj treći s  leva