SMENJEN SINIŠA LAZIĆ

APATIN POLITIKA SRBIJA VESTI VOJVODINA

Odbornici Skupštine grada Sombora  na današnjoj sednici razrešili su predsednika Skupštine mr Sinišu Lazića(DS), i to je prvi korak ka prekomponovanju vlasti nakon republičkih izbora.Za njegovu smenu tajno je glasalo 37,od ukupno 40 prisutnih odbornika.

 Inače SG broji  61 dobornika do  izbora novog predsednika, Skupštinom će predsedavati zamenik predsednika SG Borislav Staničkov,kadar SPS. Nakon izglasavanja nepovrenja Laziću,sednica je prekinuta, a nastavak je zakazan za 23 april.

 Naime,da je aktuelna gradska koaliciona vlast DS, SPS, DSS, SVM, poduprta radikalima, nakon nekoliko neuspelih pokušaja prekomponovanja, konačno izgubila podršku većine bilo je jasno još jutros u devet časova,za kada je bila sazvnana sednica,na koju su se  pozivu  odazvalo samo 26 odbornika, što je bilo nedovoljno za kvorum i za punoprvno odlučivanje.

  Na sednicu nisu došli ni odbornici SPS,iako su dosad sa “demokratama” delili najvažnije gradske funkcije. Oni su se pojavili nakon višečasovne pauze, kada su  u skupštinskoj sali bili prisutni predstavnici opozicije predvođeni SNS,SPO,LSV,Odbrničkom grupam “Bolji Sombor”i samostalnim odbornikom SDP i tako  obezbedili  kvorumom na nastavak sednice.Iako  ovoga puta u većnici SG nije bilo predsednika Lazića i onih koji ga  podržavaju, 33 odbornika potpisalo je zahtev za nastavak sednice u popodnevnim satima, na kojoj je dosadašnji predsednik SG razrešen funkcije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *