НОВА САЗНАЊА У ВЕЗИ ВОЗАЧА ПОЗИТИВНОГ НА ОСАМ ПСИХОАKТИВНИХ СУПСТАНЦИ

APATIN HRONIKA SOMBOR VESTI

Бошко Бурсаћ (53), стриц Душана Бурсаћа (25), Апатинца који је 2. марта заустављен током саобраћајне контроле код викенд насеља “Вагони”, а којем се на терет ставља вожња под утицајем осам психоактивних супстанци, у изјави за радио Дунав каже да породица има нова сазнања о поступку који се води против Душана и да очекују званичне информације МУП-а у вези са целим случајем.

Kако наводе, након Душановог дванаесточасовног задржавања и пуштања на слободу, усмено су обавештени да је дошло до грешке у тумачењу резултата, анализе урина на психоактивне супстанце којима је Душан након привођења био подрвгнут, а према којима уместо набројаних осам има само један позитиван резултат, и то на марихуану.

Дан након Душановог изласка из притвора добили смо информацију да је дошло до грешке у тумачењу резултата анализе урина. Она није незнатно другачија, него управо супротна целом извештају, каже Бурсаћ и додаје да сем усменог обавештења и извињења још увек немају званичан документ о томе.

-Иако су нам претходно предали Образложење о задржавању у којем стоји читав списак дрога, у полицији су нас уверавали да ће се пред судијом прекршајног суда наћи нова исправљена анализа по којој је Душан позитиван једино на марихуану, тврди Бошко. Због свега наведеног Бурсаћ изражава сумњу у ваљаност поступка који се води против његовог синовца, због чега ће како каже од надлежних институција и мнистарстава тражити истрагу и додатна појашњења, а уколико за њих буду ускраћени ангажоваће и адвокате.
Иначе, Бурсаћ је изнео и реконструкцију целог догађаја и објаснио како се његов синовац Душан, нашао у овој ситуацији.

Узео је аутомобил који није његов, за који уједно није знао да је истекла је регистрација. Аутомобил користи више лица, која се могу повезати са стварима које су претресом пронађене у аутомобили. И то никако не може њему да се стави на терет. Бесни смо на њега, јер је током вожње конзумирао марихуану, и за то једино може и да одговара, поручује на крају Бурсаћ.

Подсећамо, Душан Бурсаћ је 2. марта заустављен у редовној контроли саобраћаја код викенд насеља “Вагони”. Управљао је возилом које није било регистровано, нити је било у његовом власништву. Поред анализе урина на психоактивне супстанце, претресом возила полиција је пронашла и неколико грама беле прашкасте материје, као и зелене биљне материје за које ће накнадним вештачењем бити утврђено да ли су опојне дроге. Он је до отрежњења задржан у полицијској станици Апатин и против њега ће у редовном поступку бити поднета прекршајна пријава.

За ову врсту прекршаја прописана новчана казна износи од 20.000 до 40.000 динара или казна затвора у трајању до 30 дана. Поред казнених поена прописује се и заштитна мера забране управљања моторним возилом у трајању од најмање шест месеци.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *