НОВА САОБРАЋАЈНИЦА ОД КУПУСИНЕ ДО МОНОШТОРА СКРАЋУЈЕ ЗА 17 КИЛОМЕТАРА ПУТ ДО МАЂАРСКЕ ГРАНИЦЕ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

На основу јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре који је половином јанара расписала Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, општини Апатин је додељено 98.046.819 динара за прву фазу реконструкције општинског пута од Kупусине ка Бачком Моноштору.

Иштван Петер, потпредседник Западнобачке окружне организације Савеза војвођанских Мађара и одборник у Скупштини општине Апатин, говорио је о значају реконструкције ове саобраћајнице за Kупусину и општину Апатин.

Деоница пута која повезује Моноштор и Kупусину проћи ће кроз улицу Петефи Шандор у Kупусини, а затим ће и деоница пута која води до канала ДТД бити у потпуности обновљена. Ово ће бити урађено у првој фази рекострукције, појашњава Петер.
-Неколико деценија планирања и жеља постаће стварност, јер је највећи недостатак оба насеља што се налазе на рубовима општина, на крају пута. Помоћу ове саобраћајнице улазе у одређени ток, промет, привреду и туризам. Још једна очигледна предност развоја је то што скраћује пут, приближавајући Апатинцима правац који води до мађарске границе или до моста Батина за око 17 километара. Тако се Моноштор и Бездан такође много више приближавају градећи овај пут. А да и не говоримо о томе да до сада неискоришћене туристичке могућности коначно долазе до изражаја. Верујемо да ће изградњом овог пута напредовати туристички сектор. Све се то, наравно, не може градити одједном, него у неколико корака. У првој фази опредељено је 98 милиона динара за реконструкцију. Такође је планиран одређени износ за наредну годину. Након безброј безуспешних покушаја, веома смо срећни што се овај пројекат коначно реализује – каже Петер Иштван.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *