НОВА РАСВЕТА У ГРАДСКОМ ПАРКУ, НОВОГОДИШЊИХ УКРАСА ВИШЕ НЕГО ПРЕТХОДНИХ ГОДИНА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Јавно комунално предузеће „Наш дом“ из Апатина извело је комплетну реконструкцију расвете у градском парку. То је подразумевало замену постојећих живиних сијалица натријумским. Замењене су дотрајале кугле, конструкција канделабера је офарбана, а обновљена је и дотрајала електрична инсталација на њима. Од укупно 36 канделебера, 7 је било уништено до те мере да је санација подразумавала израду читаве конструкције. Урађена је и комплетна санација напојног вода.

Поред градског парка, ЈКП “Наш Дом” је поводом новогодишњих и божићних празника постављало и украсну расвету. Празнична расвета је поред Апатина постављена и у насељеним местима. У сваком од села постављена је јелка и дестине других украса, а Трг Никола Тесла, шеталиште па и фонтане у Апатину ове године су засветлиле новим фигурама. У шеталишној зони постављене су “ланчанице”- украсне светиљке између канделабера у дужини од 250 метара. На тргу Никола тесла, постављена је новогодишња јелка висине, 5,5 метара, светлећа имитација фонтана и новогодишњи поклони различитих величина.

-Окићена је бина, постављене леденице на канделаберима, украсни лукови на пешачким прелазима, каже Небојша Смиљанић, директор ЈKП Наш Дом, набрајајући локације. Према његовим речима у овом предузећу се сваке године ради на поправци прошлогодишњих украса, али и набавци нових елемента, све у договору са општинском управом. Расвета је постављена на зграду општине Апатин, а окићена је и фонтани “харфа” у Блоку 112 са јелком и иматицијом новогодишњих пакета. Осветлили смо и шеталиште уз Дунав, око Храма што је још једна новина ове године, каже Смиљанић. Сва расвета је у Лед технологији, па је поред поред улепшане новогодишње атмосфере остварена и значајна уштеда у електричној енергији, нагласио је Смиљанић.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *