НОВА ПУТОПИСНА ЕМИСИЈА, “СРЦЕМ КРОЗ РАВНИЦУ” КРЕЋЕ ИЗ СОМБОРА

DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Нова путописна емисија коју ће волети све генерације-у првој епизоди: СОМБОР

“Срцем кроз равницу” је телевизијска путописна емисија, која је настала са идејом да се на једном месту представе све лепоте српске културне баштине на северу земље, да се осветле подаци из заборављене српске историје, али и да се укаже на савремена постигнућа, улагања, нове културне и туристичке садржаје, као и улагања у економски, инфраструктурни и сваки други развој у северном делу наше државе. 

Kроз ове сјајне приче, водиће нас позната и вољена телевизијска лица Нина Радуловић и глумац Славиша Чуровић. 

Емисија обилује прелепим кадровима из познатих и мање познатих крајева северне српске покрајине, сниманих најсавременијом опремом у фулл хд резолуцији. У свакој епизоди домаћини имају велики број саговорника од званичника који воде град, затим јавних личности (глумци, спортисти, музичари…) који су најбољи амбасадори за то место, до „обичних“ и необичних људи, породица са великим бројем деце и уметничких породица (где се сви у породици баве нпр. грнчарством, музиком итд).

“Срцем кроз равницу” ће се емитовати на каналима: Балкан трип, Стар тв, Агро тв, РТ Војводина, као и на бројним локалним телевизијским каналима у Војводини током наредних годину дана, почев од априла текуће године до априла 2022. године.

Прва епизода биће приказана 15. априла у 18ч. на каналу Балкан трип и приказаће град посебног шарма и фасцинантне архитектуре, који лежи у басену некадашњег Панонског мора: Сомбор!

Наш град, спомиње се као један од првих слободних краљевских градова у Бачкој, који своју славну историју и богату културну баштину не дугује само бројним догађајима који су га обележили, већ и познатим Сомборцима, који су овај град учинили необичним и посебним. У разговору са завичајним историчарима, говори се о чувеној слици “Битка код Сенте”, али и о животу Лазе Kостића. Окрива се умеће прављења чувеног рибљег паприкаша и зашто је Сомборско народно позориште изнедрило толико сјајних глумаца и представа.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *