НЕОБИЧАН БИЗНИС: ОКО 45О ГРАМА МАГЛЕ КОШТА 2,5 ЕВРА

ZANIMLJIVOSTI

Занимљиви су разни начини на којима људи одлуче да зараде, а у Хрватској су се међу њима истакла два – продаја магле и буре.

Продаје буре је шала, али „Карловачка магла“ коју производи Морана Розман се заиста продаје и то 450 грама по цени од 20 куна (око 2,5 евра).

„Успео је герила маркетинг, па се прилично тих теглица продаје. Највише купују људи из Карловца, који то поклањају пријатељима из Ирске или Немачке. То је сувенир, али сам имала и поруџбине и из Далмације, а јављали су се и људи из Словеније и Србије“, каже Розман и додаје како је поступак производње тајна.

Идеју је добила у разговору с главним дизајнером удружења „Павиљон Катзлер 1897“ Невеном Цетињанином. Удружење је то које пуни и продаје теглице. Розман му је једном рекла да у Хрватској неки успешно продају маглу, па би и она то волела и тако је све почело, пише Novac.hr.

„Прве теглице смо продали прошле године, а сад су постале јако популарне. Размишљали смо да се ширимо, али нећемо производити веће тегле са маглом, то не, него смо више размишљали о магнетима за фрижидер и слично. Створили смо нешто препознатљиво и радићемо на развоју бренда“, каже Розман.

Аутор: Novac.hr

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.