NEMANJA JOVIĆ- APATIN U 2017. GODINI POSETILO 21 ODSTO VIŠE TURISTA

APATIN EKONOMIJA VESTI

U poslednje dve godine Apatin beleži porast broja registrovanih turista, a prema zvaničnim statističkim podacima našu opštinu je u 2017. godine posetilo 21,34% više turista nego što je to bio slučaj u 2016. godini. Prema rečima direktora Turističke organizacije Apatin, Nemanje Jovića za ovo nije zaslužna samo ova ustanova, već i lokalna samouprava, sportski klubovi, kao i razna udruženja građana sa kojima TO Apatin ima sve bolju saradnju.

-Kada smo pre nešto više od godinu dana oformili ovaj tim prvo što smo zaključili da ima dosta prostora i resursa da se bez povećanja budžeta organizuje veći broj događaja i manifestacija u Apatinu. Naravno nismo želeli da prekinemo već ustaljene manifestacije na koje su naši sugrađani navikli, a to se prevashodno odnosi na Ribarske večeri, Ličku olimpijadu, TID regatu, itd.- rekao je za Dunav radio Nemanja Jović.

2017. godina donela je prvu izložbu „Old tajmer“ automobila koja je naišla na dobar odziv i pozitivne reakcije učesnika i posetilaca ovog događaja, obeležen je i „Dan Dunava“ kroz brojne radionice koje su rađene od ranih jutarnjih sati pa sve do uveče, organizovana je regata „Reka“ koja nije međunarodnog karaktera ali je veoma bitna za Apatin jer su njeni učesnici boravili nekoliko dana u našem gradu. Urađeno je i organizovano još mnogo toga, ali jedna od najbitnijih novina je „Deer and Beer“ festival koj je prvi put održana na gradskoj plaži, a kako saznajemo u planu je održavanje istog i u ovoj godini.

Prema rečima Nemanje Jovića ono što nedostaje Turističkoj organizaciji i samom Apatinu je više promocije i na tom planu je urađeno mnogo, ali će u budućnosti morati da se radi još intenzivnije kako bi se videli pomaci u smislu povećanja broja posetilaca.

-Morali smo da učinimo brojne korake po pitanju promocije turizma. Zatekli smo jedan veoma neugledan i nefunkcionalan sajt što je u današnje vreme u kome prednjače internet tehnologije nedopustivo. Uradili smo novi web sajt koji raspolaže svim informacijama o Apatinu, pri tome mislim na glavne turističke destinacijama, smeštajnim kapacitetima, ugostiteljskim objektima i tako dalje. Aktivirali smo se na brojnim društvenim mrežama koje imaju veliki uticaj na promociju, ali nismo izostavili ni posete sajmovima gde smo imali izuzetno zapažene promocije i mislim da smo uradili dobar posao.- kazao je Jović.

TO Apatin je omogućila besplatno slikanje i objavu na sajtu svim fizičkim licima koja imaju registrovane smeštaje.

Promociji turizma nesebično je doprinela i lokalna samouprava koja je sa nekoliko realizovanih projekata doprinela većoj poseti turista. Uređenje gradske plaže, kupovina klizališta, i dr. U ovako dobre rezultate ugradili su se i sportski klubovi koji su organizovanjem sportskih dešavanja doveli veliki broj stranih i domaćih posetilaca, ali i banja Junaković koja je renoviranjem velnes dela napravila korak više u banjskom turizmu.

FONO Nemanja Jović