НАСТАВЉАЈУ СЕ РАДОВИ НА ИГРАДЊИ ПРАВОСЛАВНОГ ХРАМА У ПРИГРЕВИЦИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Крајем прошле године је озваничена идеја о изградњи будућег православног Храма Свете великомученице Марине, у народу познатије као Огњене Марије у Пригревици. Први радови на уређивању плаца су убрзо и започети, а ових дана се врше припреме за изливање темеља на којима ће будући Храм бити изграђен.

Апатински свештеник Младен Глушац и председник грађевинског одбора Душан Новковић су председницу општине Апатин Дубравку Кораћ и њеног заменика Радована Ђукића упознали са током радова на будућем Храму у Пригревици.

Презвитер Глушац се захвалио Локалној самоуправи на досадашњој помоћи око израде пројекта, рушења старе зграде, али и на овогодишњој донацији од осам милиона динара. Он је напоменуо да су поред општине Апатин, велику подршку изградњи будућег пригревачког Храма пружили и сами мештани овог села, који су прикупили више од 2,5 милиона динара.

-Све ово ме јако радује. Крајем прошле године када се кренуло са рушењем старе зграде сам рекао, да би мештани села осећали цркву као своју, они сами морају и да је саграде, што Пригревчани и чине, рекао је свештеник Младен Глушац.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *