ЛЕП ГЕСТ ПОРОДИЦЕ ХЕГЕДИШ ИЗ АПАТИНА

APATIN DRUŠTVO VESTI

На званичној фејсбук страници „Породично пчеларство Хегедиш“ из Апатина објављена је информација да ће ови вредни људи из нашег града у наредном периоду даровати „медени“ пакет сваком ученику генерације са подручја апатинске општине.

Да подсетимо, породица Хегедиш се пчеларством бави дуги низ година, а редовни су учесници сајмова пчеларства на којима су освајали неретко и признања за пчелиње производе, али и награде за најбоље производе од меда. Чланови су друштва пчелара „Дунав“ Апатин, пчеларског удружења „Пчела“ из Бачког Моноштора и Савеза Пчелара Војводине.

Трагом информације о даровању најбољих ученика односно ученика генерације, разговарали смо са Тамаром Хегедиш, која је за радио Дунав открила да је она неко ко је идејни творац овог заиста лепог геста.

-Морам да признам да је идеја о даровању ученика генерације „меденим“ пакетом нашег породичног пчеларства мени пала на памет, а подстакло ме је то што сам негде на друштвеним мрежама прочитала текст о најбољем ученику генерације 2023/2024. године у Техничкој школи са домом ученика, па сам подстакнута тим осетила потребу да га на неки начин и ми обрадујемо и наградимо његов рад и труд. Јако сам срећна када видим да су млади из нашег окружења пре свега добра деца. Када сам одлучила да наградимо дечака који је ове школске године проглешен за ученика генерације у Техничкој школи, остали чланови породице су били мишљења да не би било фер према осталој деци која заслуже ово признање да остану без овог симболичног поклона, па смо заједно донели одлуку да наградимо све ученике генерације у апатинским школама, а ту наравно спада и Основна музичка школа „Стеван Христић“, али и Основна школа из Апатина, Пригревице, Сонте, Свилојева и Купусине, као и средњошколске образовне установе са територије Апатина, рекла је Тамара Хегедиш.

Најбољи ученици генерације могу „медене“ пакете да преузму на штанду породице Хегедиш на апатинској зеленој пијаци, четвртком и недељом у јутарњим сатима.

Иако чланови породице Хегедиш не воле ову врсту експонирања у јавности и Тамара је неко ко живи по принципу да за добра дела не треба очекивати похвалу него их просто чинити, не можемо, а да не искажемо захвалност у име апатинске младости, на овом симболичном, али заиста лепом и људском гесту.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *