НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ДЕЧЈЕГ ИГРАЛИШТА У БЛОКУ 112

APATIN SOMBOR VESTI

Радови на изградњи дечјег игралишта у Блоку 112 увелико напредују.
Радници предузећа “Сомборелектро” изливају бетонске елементе партера, тако да се већ назиру контуре новог терена у коме ће неколико стотина малишана из овог блока и других делова града, заједно са својим родитељима моћи уживати.

Према фотографијама из пројекта може се закључити да ће апатински малишани добити простор за игру и разоноду који ће бити опремљен по највишим стандардима. Пројекат се финасира из програма владе Швајцарске „Реформа пореза на имовину“ и својеврсног такмичења, на којем је општина Апатин освојила треће место и 150.000 франака за најбољу општину у области наплате пореза на имовину.

У договору са грађанима, одлучено је да целокупан износ буде потрошен на изградњу дечјег игралишта.

Рок за извођење радова је 180 дана, а према речима извођача до сада је обављено преко 30 одсто задатог посла.

Према речима председнице општине Апатин, Дубравке Kораћ ново игралиште ће употпунити уређење шире урбане целине, где ће поред деце и родитељи имати простор у коме ће квалитетно проводити време.

-Не ради се само о инсталацији игралишта, већ о потпуном уређењу целе урбане целине у један сасвим нови простор. Овакав модеран пројекат не постоји у окружењу и верујем да ће Апатинци бити задовољни новим садржајем који градимо, напоменула је Кораћ.

Сам пројекат је урадио млади апатински архиктекта, Стефан Шћекић чији је рад цењен у иностранству.

-Пројектант игралишта је млади апатински архитекта Стефан Шћекић, који је доста радио и у иностранству. Имамо привилегију што смо успели да привучемо тако талентованог уметника да уради овај иновативни пројекат за нас. То је нешто чему ћемо такође тежити у наредном периоду: да умрежимо и ангажујемо наше таленте и генерално успешне људе који можда више не живе у Апатину, али могу и желе да помогну свом граду, каже председница Кораћ.

-Наша идеја је не само да обезбедимо деци и родитељима место за квалитетно провођење времена, већ да у свим квартовима града уредимо овакве урбане џепове у којима ће и деца и старији моћи да уживају – једном речју, да постепено оживљавамо и улепшавамо све делове наше општине, изјавила је председница општине Апатин, Дубравка Кораћ.

Изградња игралишта у Блоку 112 је наставак плана велике реконструкције и изградње спортских објеката, образовних установа и простора за рекреацију на територији општине Апатин у које је до данас уложено преко 100 милиона динара. Изграђене су јаслице, реконструисан објекат у Пригревици, Обновљена Основна школа Јожеф Атила, а у плану је велика реконструкција ОШ жарко Зрењанин као и израда пројекта будућег атлетског стадиона.

1 thought on “НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ДЕЧЈЕГ ИГРАЛИШТА У БЛОКУ 112

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *