NAJVIŠE POČASTI ROGOZINU U CENTRALI RADIKALA

APATIN POLITIKA STRANAČKA HRONIKA VESTI

Vicepremijer Rusije, Dimirij Rogozin, sinoć je u okviru zvanične posete Republici Srbiji održao sastanak sa predstavnicima Srpske radikalne stranke u Zemunu.

Srpski radikali ugostili su ruskog zvaničnika u centrali stranke i razgovarali o trenutnoj spoljnopolitičkoj situaciji i prilikama u zemlji, sastanku je prethodio srdačan susret ispred Magistrata. Predsednik SRS-a, Vojislav Šešelj je darivao gosta primerkom monografije srpskih srednjevekovnih manastira, flašom Manastirske rakije i primerkom gusli iz sredine 20 veka, a Rogozin mu je za uzvrat poklonio nekoliko unikatnih ukrasnih kutijica sa motivima Krima i krimskih manastira koje je lično izradio, srednjevekovna utvrđenja i dvoraca  i izrazio želju da sličan poklon dobije od Šešelja , nakon što Srbija povrati kontrolu nad južnom pokrajinom Kosovom.

„To je Krim, ja sam napravio kutijice sa Krimom i svaka je posebna, tu su različate dvorci, i evo želim da jedna takva kutijica sa Krimskim dvorcem bude u vašoj kolekciji. Nadam se da će te nekada, u bližoj budućnosti i vi meni pokloniti kutijicu sa vraćenim Kosovom.“ rekao je on.

Tokom sastanka Dmitrij Rogozin i Vojslav Šešelj složili su se oko svih važnijih pitanja i izrazili stav da je potrebna veća saradnja dveju zemalja kao i da je istorijsko mesto Srbije uz bratski ruski narod.

Vojislav Šešelj je rekao da se energično protivi integracijama u EU, ali da bi Srpska radikalna stranka podržala svaku vlast koja bi se odrekla NATO pakta i puta ka Evropskoj uniji i okrenula ka Ruskoj Federaciji.

izvor:OO Srpske Radikalne Stranke

rogozin 1 rogozin 21