NAJLEPŠE BAŠTE 2018.: MAŠTOVITA OAZA DUŠKA ČANKA IZ PRIGREVICE

DRUŠTVO

Kombinacija cveća u kombinaciji sa neobičnim oblikom obrađenih grana starih šljiva, orginalna ladanjska kućica sa pečenjarom, malo jezero, fontana, ručno rađeni fasadni prozori neobičnog ali lepog izgleda, nekoliko breza na ulici, krase kuću Dušana Čanka, iz ulice Kralja Petra u Prigrevici.

Eko patrola Radio Dunava mogla je samo da se divi mašti ovog Prigrevčanina koji sam održava ovu oazu u dvorištu svoje kuće.-Ne znam ni sam ali od mladosti uživam da smišljam razna rešenja za uređenje dvorišta ali i cele kuće. Svojeručno sve sam radim, smišljam ideje koje realizujem, bilo to cveće, obrada drveta ili kamena. Po struci sam mašinski tehničar a radim u „Maksiju“ na odeljenju za prodaju mesa. Nekako sve mi ide od ruke i najzadovoljniji sam kad u slobodno vreme mogu da se posvetim uređenju dvorišta koje se prostire na oko 500 kvadrata. Sve pare koje su mi na slobodnom raspolaganju dajem za cveće. Eto, to je moj porok-kroz smeh kaže Duško. Njegovi zemljaci u Prigrevici znaju da se u Duškovim rukama sve pretvara u maštovitu obradu bilo čega što se dotakne.

Uz ovu oazu koju, kako rekosmo Duško sam uređuje, a u kojoj cela porodica s pravom uživa tokom leta, ovaj svestrani čovek, drži svinje, kokoške, guske, a da mu ništa nije teško. Za sve ima vremena a kratak predah napravi tek toliko da se malo odmori.

-Moja stara tetka Mirijana kaže da sam sve veštine koje sa lakoćom odrađujem nasledio od oca. Sve je moguće. Geni su čudo-sa osmehom komentariše Duško, čije dvorište eko patrola napušta sa puno utisaka. Sve bašte koje će se obići do Ribarskih večeri, kada je proglašenje najlepših, oceniće eko „Zeleni tim“ iz Apatina sastavljen od stručnjaka hortikulture.

A možda će vam fotosi iz Čankove bašte dati neku ideju da i sami uredite svoj vrt.

S.P.Š.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *