НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА АПАТИНСКИХ ШКОЛА УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Поводом Дана науке и дана рођена Николе Тесле, 10. јула, у Апатину је одржана Свечана академија на којој је председница општине Апатин Дубравка Кораћ доделила признања најбољим ученицима основних и средњих школа Општине Апатин.

– Преко 60 ученика је ове године награђено у областима науке и спорта. Желим да данас честитам најбољима међу вама, то су ученици генерације и носиоци Вукових диплома које смо и ове године богато наградили. Треба да увек имамо на уму да општина Апатин подржава и промовише науку и успехе младих. Пре свега, ту су стипендије за средњошколце које једини у овом округу уопште нудимо, и сви наши средњошколци који постижу одличне успехе имају могућности да добију стипендије. Ту су и стипендије за студенте, имамо преко 150 студената који сваки месец добијају стипендију у износу од 9.000 динара. Ндам се да ћете се пронаћи у неким од ових подстицаја и наставити да постижете резултате какве сте постизали на понос читаве општине, ваших породица и наставника, школа наше општине. Честитам вам и желим успех у даљем школовању, рекла је честитајући ученицима на успесима председница општине Дубравка Кораћ и додала да жели да их замоли да, као Никола Тесла, никада не престану да верују да унапређујући себе могу да промене свет.

Ове године 62 ученика је награђено са 65 награда. Ученици генерације основних школа добили су по 20.000 рсд и плакете. Носиоци Вукових диплома апатинских основних школа су добили по 10.000 динара и повељу. Ђаци генерације средњих школа награђени су са по 25.000 рсд, плакетом и лептопом, док су носиоци Вукових диплома апатинских средњих школа  добили по 15.000 динара, повељу и сат. Посебна признања добили су ученици средњих школа који су остварили резултате на републичким такмичењима, на школским олимпијадама омладине Војводине, републичким музичким такмичењима и фестивалима: по сат, плакету и поклон пакет у ком су блутут слушалице и звучник, и батерија-пуњач. Све девојке су добиле букет цвећа.

У име награђених ученика захвалио се Никола Поповић, ученик трећег разреда Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“.

– Наш главни мотив за постизање оваквих резултата је проширивање постојећих и стицање нових знања, али наравно да су награде добродошле и да нам пријају. Желео бих да се, у своје и име свих награђених ученика, захвалим нашој општини која препознаје таленте и упехе и награђује их, не само једнократним наградама, већ и ученичким стипендијама. Искрено се надам да ће се ова традиција награђивања и постизања успеха на такмичењима наставити и убудуће, рекао је Никола Поповић.

На Свечаној академији одржано је предавање „Промоција науке и наука у школи“. О теми су говорили др Марија Бошњак Степановић, професор и Сања Балаћ, докторанд и предавач. Обе раде на Педагошком фалутету и у Центру за развој образовања „Планета“ у Сомбору.

Поводом Дана науке у Галерији Меандер отворена је изложба „Спектри“ посвећена светлости, оној коју видимо али и оној коју не видимо а свакодневно нас окружује. Изложба је отворена у сарадњи са Центром за промоцију науке.

НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ ЗА ШКОЛСКУ 2021/2022. ГОДИНУ

У Основној школи „Јожеф Атила“ у Купусини за ђака генерације проглашена је ученица Река Рижањи, а у ОШ „Киш Ференц“ у Свилојеву Лена Ивановић. Ђак генерације у ОШ „Иван Горан Ковачић“ у Сонти је ученица Сара Бутковић, а у ОШ „Младост“ у Пригревици ученик Вук Ковјенић. У ОШ „Жарко Зрењанин“ у Апатину ђак генерације је ученик Михајло Цвијановић.

У Основној музичкој школи „Стеван Христић“ у Апатину за ђака генерације проглашена је ученица Чангор Гужвањ.

 И апатинске средње школе су прогласиле ђаке генерације. Тако је ово часно звање у Гимназији и стручној школи „Никола Тесла“ понела ученица Ања Добријевић, а у Техничкој школи са Домом ученика Дејан Брдар.

 Носиоци Вукове дипломе за школску 2021/2022 у Основној школи „Жарко Зрењанин“ су Маша Рајић, Војин Медић, Александра Пекан, Даница Марковић, Сара Петровић, Крсман Лука Кршић, Милан Врачар и Сташа Зорић. У ОШ „Јожеф Атила“ у Купусини Вукову диплому је добила Лара Кујунџић, док су у ОШ „И.Г. Ковачић“ у Сонти ово признање добиле ученице Зорана Мујадин и Лана Крстин.

У Гимназији и стручној школи „Никола Тесла“ носилац Вукове дипломе је ученица Радмила Ћопић.

Поред њих награђени су ученици који су на школским такмичењима остварили изузетне резултате:

У Основној школи „Жарко Зрењанин“: Михајло Стојановић, Леа Кокаи, Ђорђе Напијало, Сара Батинић и Милица Занзе.

У ОШ „Младост“ у Пригревици: Душан Зекић, Јован Остојић, Јован Димић, Петар Димић, Бошко Рајшић, Лука Боројевић, Борислав Јеринић, Милош Милисављевић, Александар Арбутина, Владо Кривошија, Вук Ковјенић и Раде Штулић.

У Основној музичкој школи „Стеван Христић“: Софија Ракић, Шара Молнар, Немања Србљанин, Ализ Фридрик, Петер Молнар, Софија Цветићанин, Нандор Чорба, Ева Фридрик, Никола Боговић, Жолт Молнар и Уна Баста.

Квинтет тамбуре: Милан Кртинић, Лана Крстин, Валентина Декан, Дијана Гладић и Теодора Јакшић.

У Гимназији и стручној школи „Никола Тесла“: Уна Добријевић, Ања Добријевић, Милана Берар, Дуња Мирић, Милица Дураковић, Теодора Јокић, Горана Зорић, Тамара Бјелотомић, Тијана Мирић и Ања Човић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *