НАЈБОЉИ ПАПРИКАШ ОД ПЕВЦА СКУВАО ДУШАН ВИЧИЋ ИЗ ОЏАКА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Такмичење у кувању паприкаша од певца које је јуче одржано на излетишту Арка поред Апатина, привукло је пажњу великог броја такмичара али и посетилаца из региона. Ова манифестација је успешно организована у прелепом природном амбијенту језера и излетишта Арка, пружајући такмичарима и гостима јединствено искуство.

Укупно 21 такмичарска екипа се надметала у припреми традиционалног паприкаша од певца. Овај специјалитет, који је карактеристичан за регион, привукао је љубитеље добре хране, а међу учесницима су се нашли и гости из иностранства, што је такмичењу дало међународни карактер.

Након пажљивог дегустирања и оцењивања паприкаша од стране стручног жирија, проглашени су најуспешнији кувари. На првом месту, са златним медаљом, нашао се Душан Вичић из Оџака, чије мајсторство и укус паприкаша нису оставили никога равнодушним. Друго место и сребрну медаљу освојио је Жељко Бараћ из Апатине, док је бронзану медаљу заслужио тим “Бокијеви 😎 следбеници”, такође из Апатина.

Поред награђених, жири је истакао и заслужене похвале за изванредне кулинарске вештине Радета Тривановића, Николе Милетића и Александра Штиковца. Њихови паприкаши су одушевили жири, али су се на крају ипак нашли тик испод победничког постоља.

За све госте и такмичаре, организован је и богат забавни програм који је употпунио атмосферу овог гастрономског догађаја. Посетиоци су могли да уживају у музици, играма и другим активностима које су биле организоване током дана.

Организатори су најавили да ће и убудуће наставити да промовишу кулинарство и традиционалне рецепте региона и позвали грађане да сваког викенда посете језеро Арка и уживају у друштву породице и пријатеља.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *