НАДА И ВЛАДИМИР ПРОСЛАВИЛИ ДИЈАМАНТСKУ СВАДБУ – ПОРОДИЦА ЈЕ СВЕТИЊА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Породица Цвјетићанин држи до својих породичних корена и односа тако да се готово сваке године поводом разних радосних догађања окупљају кроз генерације. Тако је било и ове године, када је повод била прослава 60 година брака њихових најстаријих чланова, Наде и Владимира. Породични скуп је уприличен на Kуглани уз весеље и подсећање на породичну традицију.
Њихов син, Предраг Цвјетићанин нам прича да се традиција преноси са колено на колено како се корени никад не би заборавили.
-Владимир Цвјетићанин рођен је 1938. године а у 11.месецу 1946. године из Мекињара, крај Удбине, колонизиран у Апатин, као и многи тада Личани. Мајка Нада Цвјетићанин, девојачко Бурсаћ из Личког Тишковца, села поред Личке Kалдрме, дошла је 1950.године код тетке Јане, и Апатинцима познатог Максима Бурсаћа из Жарка Зрењанин ( живео је преко 90. година, о чему су тада писале новине “Глас комуне”). Из њихове куће је похађала школу и удала за оца-приповеда Предраг Прешо Цвјетићанин, познат по разним добровољним активностима које негују традицију Личана а уједно је дугогодишњи најстарији учесних пливања за Часни крст.
Из брака Прешиних родитеља родио се он и његова сестра Драгана сада удато Митић.
Сестра има две ћерке Тијану и Ању, док Прешо има два сина Владимира и Данила, обојица ожењени. Владимирова жена Инес и он и имају ћерку Мину. Данило и његова жена Илена имају сима Максима и ћерку Јану, док Тијана чека бебу.
-У биграфији наше фамилије, у продичном дневнику је забележено да је мој унук Максим рођен 5.5. 2008. године тачно после једног века од мог прадеде Максима који је био рођен 1908.године, истог месеца и датума- један од детаља помиње Прешо.
Прешин и Драганин отац Владимир, још је виталан. Воћњак и виноград су његова оаза. Тамо најчешће уз активан рад проводи дане:-Он је завршио Техничку школу и радио је у ПИK-у а мајка је радила у Kорпари и после као спремачица у Интерној банци. Ово су за нас важни подаци, које записујемо, како би још генерације потомака памтиле своје породичне корене и претке-каже Прешо напомињући:-Данас када се људи отуђују волео бих да свака фамилија држи до својих рођака, да памте претке, да знају одакле су им корени. За мене су породичне вредности светиња-додаје наш суграђанин Цвјетићанин.

С.П.Ш.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *