НА ТЕРИТОРИЈИ АПАТИНА ШЕСТ ЈАВНИХ ТРИБИНА У СКЛОПУ ПРОГРАМА „РЕФОРМА ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ“

APATIN DRUŠTVO VESTI

Општина Апатин учествује у Програму Општински економски развој у Србији фаза 2. –„Реформа пореза на имовину“, који финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC) у сарадњи са Министатством државне управе и локалне самоуправе и Министарства финансија, а спроводи HELVETAS SRB.

У склопу активности које локална самоуправа спроводи како би консултовала и укључила грађане у процес доношења одлука, у наредном периоду биће одржане јавне трибине на којима ће грађани бити упознати са планом и активностима.

Tрибине имају за циљ да подстакну грађане, удружења грађана и друге организације да се активно укључе у одлучивање о трошењу буџетских средстава остварених наплатом пореза на имовину, као прихода који се у целини користи у локалној самоуправи. Учесници трибине биће информисани и о активностима које ће Радна група предузети на реализацији Акционог плана за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину у општини Апатин, у периоду 2019 – 2023. година, као и оквирном календару дешавања у склопу спровођења свих активности, а такође ће имати могућност да искажу своје мишљење и оцене Акционог плана током јавне дискусије и консултација.

Сутра, 06.09.2019. године ће бити одржане три трибине, а прва ће почети од 10 часова у просторијама Месне заједнице Сонта. У термину од 11,30 часова трибина ће бити одржана у Месној заједници Свилојево, док ће од 18 часова пројекат бити представљен у Пригревици.

Други циклус трибина ће бити одржан у понедељак, 09.09.2019. године и то: од 10 часова у Месној заједници Купусина, два сата касније у просторијама Дома културе у ромском насељу, а од 17 часова пројекат ће бити представљен у Месној заједници Апатин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.