NA PEDAGOŠKOM FAKULTETU U SOMBORU NAKON PRVOG UPISNOG ROKA JOŠ 169 SLOBODNIH MESTA

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Od 235 slobodnih mesta za upis na prvu godina četiri smera na Pedagoškom fakultetu u Somboru za iduću školsku godinu, u junskom upisnom roku konkurisalo je svega-77 svršenih srednjoškolaca. Svi su položili prijemni ispit,a bila im je data i mogućnost da konkurišu za upis na dva smera fakulteta i rangirani su u okviru obe rang -liste.Tako je za septembarski rok ostalo slobodno još 169 mesta.

Na studijski program diplomirani učitelj primljen je 31 kandidat.Na ovom smeru ostala su upražnjena još 64 mesta (17 na budžetu i 47 samofinansiranje).Za vaspitača primljeno je 27 novih studenata, a u sptembru će moći biti primljena još 33 brucoša (četiri na budžetu i 23 samofinanirajuće studije).

Od naredne školske godine za dizajnera medija u obrazovanju na ovoj visokoškolskoj ustanovi obrazovaće se 14 novih studenata, a za ovoj smer u septembarskom roku ostalo je upražnjeno još 36 mesta (11 za budžet i 25 samofinansiranje). I za diplomiranog bibliotekara i informatičara u junskom roku takođe je primljeno 14 brucoša, a za ovaj smer u narednom upisnom roku ima takođe slobodno 36 mesta.

Inače, drugi konkursni rok počinje prijavljivanjem kandidata 1. i 2.septembra, a provera sposobnosti je 3.septembra, dok je tri dana kasnije, odnosno 6.septembra polaganje prijemnog ispita, i istog dana će biti objavljena rang -lista.

Na somborskom Pedagoškom fakultetu u narednoj školskoj godini samofinansirajući studenti su oslobođeni plaćanja školarine.

S.P.Š.

 

Sombor Sa prvog upisnog roka na Pedagoskom fakultetu