НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ ПРЕДСТАВЉЕНА И ПОНУДА ОПШТИНЕ АПАТИН

APATIN EKONOMIJA VESTI

На недавно одржаном међународном сајму туризма у Београду своју понуду представила је и Туристичка организација Апатин која је наступила заједно са Јавним предузећем за управљање путничким пристаном и Марином Апатин као и са бањом „Јунаковић“.

-Акценат смо ставили на туристичку туру једнодневног излета у Апатину коју смо назвали „Дух старих времена и дунавских аласа“. Она подразумева обилазак свих важнијих знаменитости града које укључује градску кућу, музеј подунавских Немаца, православни храм, католичку цркву у центру града, препознатљив аласки ручак, вожњу бродићем „Апатинка“ и још мноштво других садржаја. – изјавио је Немања Јовић, директор ТО Апатин.

Јовић је додао да је на сајму представљен и нови туристички водич, тј проспект који гости и туристи у Апатину могу да користе како би се лакше снашли, а уједно на једном месту могу да види све што је важно од манифестација, смештаја, па преко мапе самог града.

Као једна од најпосећенијих манифестација у Западно-Бачком округу представљене су већ надалеко познате „Апатинске рибарксе вечери“ које ће се ове године одржати од 4. до 7. јула.

Представници апатинске општине одржали су и већи број састанака са туристичким агенцијама и „тур“ оператерима како из Србије тако и из иностранства.

-Имали смо добре и обећавајуће разговоре са туристичким агенцијама из Словеније који у својим турама доводе велики број туриста у Србију, превасходно у Нови Сад и Београд али су заинтересовани да на том путу упознају и нека мања места у Србији, а Апатин им се посебно свидео и надам се да ћемо ове године остварити низ оваквих посета. – каже Немања Јовић.

ФОНО Немања Јовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.