МЛАДИ У СОНТИ УКЛОНИЛИ ОТПАД СА ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Центар за културу и образовање Сонта окупио је сонћанску омладину и организовао акцију чишћења железничке станице у овом месту. У акцији уређења учествовало је десетак активиста, а џакове са прикупљеним отпадом однели су на оближњу депонију.

Није лепо да путник, силазећи са воза у наше село, прво види побацане лименке и безброј марамица и пикаваца. Мислим да смо овом акцијом показали грађанима да промена не треба да се чека, већ се она дешава сада. Деца и млади су овом акцијом показали да су итекако еколошки свесни и да желе да доприносе лепоти нашег села – рекла је координаторка акције Вукана Мацура.

Ово је само једна од акција у низу, а у наредном периоду план је да волонтери посаде и цвеће на железничкој станици. Како најављују, уређење омладинског дома у Сонту следећи је пројекат.

-Драго ми је што се велики број младих одазвао на наш позив за акцију чишћења железничке станице. Примећујем да млади у Сонти препознају колико је важно бринути се о својој околини. Надам се да ћемо ускоро организовати још таквих акција и да ће нам се прикључити још већи број младих – каже Ема Антић из ЦЕКОС-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.