НА ХУМАНИТАРНОМ БАЗАРУ ЗА СВЕТЛАНУ ПРИКУПЉЕНО 215.000 ДИНАРА! НАРЕДНОГ ВИКЕНДА НОВА АКЦИЈА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Протекле суботе у Апатину је одржан Хуманитарни Базар за помоћ нашој суграђанки Светлани Мирковић. Ову хуману акцију је покренула Туристичка организација Апатина, а сав приход од продаје биће упућен за Светланино лечење.

Хуманитарном базару се одазвало шеснаест излагача из Апатина, који су на главној улици Апатинцима нудили своје производе: колаче, гардеробу, производе домаће радиности. Светланин супруг Тибор Табороши за радио Дунав каже да је изузетно захвалан суграђанима и излагачима, који су показали висок степен солидарности.

На Базару је продајом производа прикупљено 191.294,00 динара, док је износ из хуманитарних кутија које су такође биле постављене 24.690,00 динара, рекао је за радио Дунав Табороши.

Светланина борба за оздрављење траје од 2016. године, а породица после дуге и исцрпљујуће борбе, одлучује да Светлана лечење настави у иностранству где им је потврђено да постоје велике шансе за излечење. Овим приходом сума која је потребна да буде прикупљена за Светланино лечење знатно је порасла, али још увек није довољна да Светлана крене пут Беча. Светланин супруг је забринут за њено стање и апелује на суграђане да помогну да се што пре прикупи.

До сада је у хуманитарним акцијама за Светлану прикупљено 11.000,00 евра, а за прву терапију је потребно око 16.000 евра. Укупан износ за њено излечење је 45.000 евра, што значи да је потребно још око 34.000 евра. Лечење се одвија на сваке три недеље, а новац мора да се уплати раније, не усуђујемо се да кренемо са лечењем јер Клиника у сваком моменту може да прекине лечење уколико новац није прослеђен на њихов рачун, објаснио је Табороши.

Тибор нема намеру да одустане у борби за Светланино излечење, а свакако ни Апатинци. Још један Хуманитарни базар биће одржан у недељу, 13. септембра 2020. године.

-На апатинској главној улици у недељу ће бити организован још један Хуманитарни базар за Светлану. Сви они који желе да изложе своје производе могу да се јаве у Туристичку организацију Апатин ради неопходних информација.

Помозимо Светлани!

Слањем СМС поруке: Упишимо 788 и пошаљимо СМС на 3030

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000043015-14

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *