ГОРАН ЋОПИЋ БАЛКАНСКИ ШАМПИОН

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

У румунском граду Дробета-Турну Северин протеклог викенда је одржано Балканско првенство у бодибилдингу, а репрезентација Србије је освојила девет златних, четири сребрне и пет бронзаних медаља.

За нашу репрезентацију је наступио Апатинац Горан Ћопић који је у категорији класик физик освојио прво место и златну медаљу.

Наш суграђанин је већ пет година члан репрезентације Србије, и редовно осваја медаље за нашу земљу. Иако по годинама спада у ветеране, Ћопић се још увек веома успешно такмичи у сениорској конкуренцији што потврђује и овај резултат.

-Претходна три месеца сам се напорно припремао за ово такмичење, што је подразумевало свакодневне тренинге и веома ригорозне дијете и специјалну исхрану. Сваког дана два сата проведем у теретани, а поред тога од ујутро до увече морам да пазим шта једем, како би унео довољан број угљених хидрата, протеина, масти… Такмичим се од 1998. године а титула Балкансог шампиона је за сада мој највећи успех у каријери. Прошле године сам био трећи, претпрошле други на Балкану и коначно је дошао моменат да се окитим овом престижном титулом, каже Ћопић.

Освајањем злата у Румунији Горан је стекао право наступа на Европском првенству које ће следеће недеље бити одржано у Барселони, али како каже, још увек не зна да ли ће репрезентација Србије путовитаи на ово такмичење.

-Због ситуације са корона вирусом још увек се не зна да ли ћемо путовати у Шпанију, али је извесно да нас у наредна два месеца очекује велики број домаћих такмичења која су померена због пандемије. Овог викенда нас у Новом Саду очекује првенство Војводине па потом и Куп Србије, наглашава Ћопић.

Према његовим речима млади у Србије се доста баве боди билдингом и то углавном рекреативно, а јако мали број њих се одлучи да учествује на такмичењима.

-Овај спорт је доста финансијски захтеван јер захтева посебан режим исхране који није јефтин и треба се одрећи пуно тога. Такође, потребно му је прилагодити и комплетан начин живота због чега се млади ређе одлучују да уђу у професионалне воде, објаснио је Горан Ћопић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *