НА ДАНАШЊИ ДАН ПРЕ 25 ГОДИНА ОДРЖАН ПРВИ АПАТИСНКИ ДУНАВСКИ ПОЛУМАРАТОН

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

На данашњи дан у оквиру 32. Апатинских рибарских вечери пре 25 година започета је једна лепа прича, Апатински Дунавски полумаратон, која живи и траје и данас.

У петак 07.07.1995. године у 18.00 часова стартовала је трка на 21,1 километара у којој је наступило 66 такмичара и такмичарки из Србије, Хрватске, Мађарске, циљ је уприличен испред тадашњег хотела „Војводина“. У мушкој конкуренцији славио је легенда српске атлетике Горан Раичевић (трагично преминуо током рата 1999. године) испред Жељка Томановића из Ужица и Вујадина Алемпића из Врбаса. Код девојака славила је Сузана Ћирић вишеструка шампионка Србије и учесница највећих атлетских манифестација, друго место освојила је тада 16-годишња Мариана Лукић, док је треће место освојила Јела Предојев из Сенте. Након трке уприличено је дружење у башти хотела „Војводина“. Добра реакција тркача учесника на првом издању допринела је да догађај настави да се организује до данас, када је број учесника вишеструко бројнији.

Организација Апатинског Дунавског полумаратона била је претходница формирању првог атлетског клуба у Апатину (29.04.2001. године) који следеће године прославља јубилеј 20 година постојања.

Горан Чегар, иницијатор и идејни творац Апатинског Дунавског полумаратона каже да је поносан на традицију и трајање догађаја који је и поред много препрека и изазова, опстао све ове године.

-Маратон се одржао захваљујући позитивној енергији и односу који смо створили са нашим спортским пријатељима, партнерима, представницима медија и тркачима који су са нама и уз нас све ове године. Од своје 18 године сам уз трку и мислим да сам један од најмлађих организатора у региону, што ми даје додатни мотив. Наша трка постала је препознатљива у тркачком свету и на тај начин у најбољем светлу презентована је Општина Апатин, Бања Јунаковић и сви ресурси које Апатин поседује. Драго ми је да је резултат организације трке формирање Атлетског клуба Апатин, који следеће године прославља 20 година постојања. Идемо даље надамо се бољи и позитивнији, поручио је Чегар.

Јубиларно издање 25. Апатинског Дунавског полумаратона планирано је да се одржи 17.10.2020. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.