КРИЗНИ ШТАБ ОПШТИНЕ АПАТИН АПЕЛУЈЕ НА ОДГОВОРНО ПОНАШАЊЕ И ПОШТОВАЊЕ МЕРА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Кризни штаб општине Апатини подсећа суграђане да се као и до сада, понашају одговорно и да се придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних здравствених установа и епидемиолошке службе.

Неопходно је поштовање социјалне дистанце, ношење заштитних маски у затвореном простору, употреба дезинфекционих средстава и свих мера личне хигијене, како би првенствено заштитили себе, а и друге.

Грађани који имају симптоме COVID 19 инфекције треба да се јаве у Ковид амбуланту апатинског Дома здравља, како би се обавили неопходни прегледи. Након тријаже, уколико је потребно даље болничко лечење, лекар упућује пацијента на следећи ниво заштите. Црвена зона је отворена сваким даном укључујући и викенд у времену од 9 до 17 часова, а грађани који осећају симптоме COVID 19, могу се посаветовати са надлежнима позивом на бројеве телефона 025/773-503 или 064/829-20-91

Како би се избегле непотребне гужве, у Ковид амбуланту треба да се јаве само особе које имају изражене симптоме, односно високу температуру и учестали кашаљ уз отежано дисање.

Пацијенти са респираторним тегобама који имају благу клиничку слику треба да остану код куће, уз уобичајено лечење лаких респираторних инфекција.

Сви оболели као и њихови контакти над којима је спроведена епидемиолошка мера самоизолације у трајању од 14 дана, у обавези су да те мере и поштују, не само боравком у кући, већ и забраном примања гостију.

Апелујемо на грађане да уколико је могуће, не одлазе у угрожена подручја Републике Србије.

Будите одговорни, савесни и солидарни. Поштујте мере и држите социјалну дистанцу, стоји у допису кризног штаба општине Апатин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.