МУП УПОЗОРАВА НА ПОВЕЋАН БРОЈ МОТОЦИКЛИСТА У САОБРАЋАЈУ

APATIN HRONIKA VESTI

Министарство унутрашњих послова упозорава да су у последња три дана у саобраћајним незгодама у Републици Србији погинула два возача мотоцикала, иако сезона вожње мотоцикала и мопеда још увек није почела.

Анализе показују да се половина саобраћајних незгода са учешћем мотоцикала и мопеда догађа због неприлагођене брзине, као и да трећина погинулих није користила заштитну кацигу. Надлежни посебно наглашавају да су трећина погинулих возача мотоцикала и мопеда у Републици Србији лица млађа од 30 година.

За наредне дане најављени су повољни временски услови и високе температуре за ово доба године, због чега се на путевима очекује већи број мотоцикала и мопеда.

Из наведеног разлога, Управа саобраћајне полиције скреће пажњу возачима двоточкаша да поштују прописана ограничења брзине и да обавезно користе заштитну кацигу и другу заштитну опрему. Надлежни апелују и на возаче путничких и теретних возила, као и аутобуса, да повећају опрезност и обрате посебну пажњу на возаче мотоцикала и мопеда, како би се сачувала њихова безбедност.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *