МУП: ТОКОМ ПРАЗНИКА НЕ КОРИСТИТИ ПИРОТЕХНИЧКА СРЕДСТВА

APATIN HRONIKA VESTI

Полицијска управа у Сомбору апелује на грађане да током празника не користе пиротехничка средства, јер на тај начин могу повредити себе, али и особе у својој околини.

Из МУП-а подсећају родитеље да игра са пиротехником може бити изузетно опасна, јер може доћи до тешких повреда, опекотина, раздеротина, повреда лица, шака, а у тежим случајевима и до инвалидитета, али и до пожара и експлозија.

Законом је изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетницима. Сомборска полиција напомињее да ватромет могу користити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова.

“Овлашћена службена лица у Полицијској управи у Сомбору активно предузимају све мере и активности у складу са законом како би спречили неовлашћену продају и употребу пиротехничких средстава, а они које затекну да неовлашћено продају биће санкционисани, а пиротехника ће им бити одузета”, стоји у допису Полицијске управе Сомбор.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *