МУП: ДО ПЕТКА ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА

APATIN HRONIKA VESTI

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова до 22. септембра спроводе међународну акцију појачане контроле саобраћаја на територији читаве земље. Ова акција се истовремено спроводи у тридесет европских земаља чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), а пројекат је подржан од стране Европске комисије и има за циљ подизање свести о значају поштовања саобраћајних прописа и смањење броја саобраћајних незгода и последица незгода на европским путевима. У акцији су ангажовани сви расположиви полицијски службеници, као и сви уређаји за контролу саобраћаја.

Полиција током контроле посебан акценат ставља на откривање прекршаја којима се највише угрожава безбедност саобраћаја, као што су прекорачење брзине, непрописно претицање, управљање возилом под дејством алкохола и непрописног коришћења мобилног телефона за време вожње.

У оквиру пројекта „ROADPOL дани безбедности“, у среду, 20. септембра 2023. године биће обележен Дан без погинулих у саобраћајним незгодама на европским путевима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *