МУП АПЕЛУЈЕ НА ВЛАСНИКЕ ДА ОРУЖЈЕ ДРЖЕ ЗАКЉУЧАНО

HRONIKA SRBIJA VESTI

Министарство унутрашњих послова апелује на све власнике оружја да своје оружје држе савесно, закључано у сефовима, касама или ормарима, тако да буде недоступно неовлашћеним лицима, а посебно деци.

“Такође, апелујемо да власници оружја провере да ли оружје држе ненапуњено, односно одвојено од муниције, као и да кључеве или шифре од каса, сефова и ормара у којима држе оружје учине недоступним другим лицима, посебно деци. Припадници Министарства унутрашњих послова ће у наредном периоду предузети све мере како би се непосредном контролом на адреси пријављеног пребивалишта власника оружја утврдило да ли власници оружја држе оружје у складу са важећим прописима о оружју – раздвојено од муниције и закључано у адекватним ормарима, касама и сефовима”, сотији у саопштењу МУП-а.

Додаје се да ће власницима оружја за које се контролом утврди да оружје чувају несавесно, тако да може доћи у посед неовлашћених лица и угрози безбедност људи, оружје бити одузето и биће поднет захтев за покретање прекршајног поступка у складу са Законом о оружју и муницији.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *